0%

18.01.2019

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВІДКРИТЕ ОБГОВОРЕННЯ

ТОВ «Вітряний парк Причорноморський» буде винесене на відкрите обговорення НКРЕКП питання щодо встановлення «зеленого» тарифу на електричну енергію, помноженого на коефіцієнт 1,89 «зеленого» тарифу для електричної енергії, виробленої з енергії вітру, з надбавкою у розмірі 10 % від розміру «зеленого» тарифу  для об’єкту вітрової електроенергетики «Другий пусковий комплекс Ольвійської ВЕС», розташованого за адресою: Миколаївська обл., Очаківський р-н, с. Рівне, вул. Нова, 45.

Відповідно до ст. 9-1 Закону України «Про альтернативні джерела енергії», п. 1. 3 Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу на електричну енергію для суб&undefined;єктів господарської діяльності та приватних домогосподарств, затверджений постановою НКРЕ від 02.11.2012  № 1421 (у редакції постанови НКРЕ від 14.03.2013  № 251), «зелений» тариф встановлюється Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на електричну енергію, вироблену на об’єктах електроенергетики, у тому числі на введених в експлуатацію чергах будівництва електричних станцій (пускових комплексах), з альтернативних джерел енергії (крім доменного та коксівного газів, а з використанням гідроенергії - вироблену лише мікро-, міні- та малими гідроелектростанціями). «Зелений» тариф встановлюється для кожного суб’єкта господарювання, який виробляє електричну енергію з альтернативних джерел енергії, за кожним видом альтернативної енергії та для кожного об’єкта електроенергетики або для кожної черги будівництва електростанції (пускового комплексу). Надбавка за дотримання рівня використання обладнання українського виробництва для відповідного об’єкта електроенергетики встановлюється у грошовому виразі Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на кожну дату перерахунку фіксованого мінімального розміру «зеленого» тарифу (ст. 9-2 Закону України «Про альтернативні джерела енергії»).

Обґрунтовані зауваження та пропозиції від зацікавлених осіб приймаються ТОВ «Вітряний парк Причорноморський» за адресою: Україна, 01021, м. Київ, вул. Кловський узвіз, 7 до 29 січня 2019 року.